Over Renée Brouwer

Wat is mijn verhaal?

Iedereen heeft een verhaal. Of je nou in de rij staat bij de bakker of staat te wachten op de bus, als je er echt eens de tijd voor zou nemen en oprechte interesse toont in de wildvreemde naast je of achter je, dan krijg je zeker weten de mooiste gesprekken. 
Tenminste, ik wel... Als freelance journaliste ben ik altijd nieuwsgierig naar andermans verhalen en op mijn beurt deel ik ook graag de mijne. 

Dus hi, ik ben Renée. :)

Ik woon samen met mijn grote liefde Kevin, onze twee zoontjes Jimmy-Dean en Memphis en onze teckel Jizzy. Mijn verhaal begint op 18 september 1987 toen ik werd geboren, maar het stopte tijdelijk in augustus 2012 toen mijn vader op veel te vroege leeftijd overleed aan een ernstige ziekte. Of nou ja, mijn verhaal stopte natuurlijk niet, maar het stond wel even op pauze. Gelukkig kwam er vlak daarna weer wat moois op ons pad, want ik bleek zwanger te zijn van onze oudste zoon Jimmy-Dean. Twee jaar daarna kwam onze tweede zonneschijn: Memphis.

Ondertussen werkte ik vanaf 2010 met veel plezier op de redactie van meidenblad GIRLZ en ik schreef ook nog een aantal jaren freelance voor titels als Vriendin, Stars en AvantGarde
Helaas was dit na een tijdje niet meer te combineren met elkaar en na zeven jaar GIRLZ werd het uiteindelijk tijd voor wat anders. Deze periode benutte ik vooral om te kijken wat op werkgebied nog meer bij mij paste. Het schrijven bleef me ondertussen nog steeds aantrekken, dus in mijn vrije tijd werkte ik onder andere aan het kinderboek Jimmy en de Vliegende Fiets en de young adult-roman Will You Still Love Me Tomorrow?.

En toen begon het begin 2018 weer te kriebelen. Wat als we nog één keer voor een kindje zouden gaan? We wilden altijd al een groot gezin, dus misschien was het eindelijk tijd voor de derde? We besloten er voor te gaan en het was direct raak. En hoe? Het bleek een eeneiige tweeling te zijn en we waren echt dolgelukkig. Een extra cadeautje van Moeder Natuur! 

Helaas verliep deze zwangerschap niet goed. Onze dochters Joëlle en Féliz overleden een week na elkaar na een zwangerschapsduur van ruim vijf maanden. Een grote shock, want na het plotselinge overlijden van Joëlle werd Féliz een week later net zo onverwachts geboren tijdens onze vakantie in Spanje. (Yep, we zijn na het overlijden van Joëlle in overleg met onze arts alsnog op ons geplande vakantie gegaan, juist omdat het volgens haar goed voor ons zou zijn 'om tot rust te komen en er met Féliz niks kon gebeuren'...)

In ieder geval: na hun overlijden stortte onze wereld in. Mijn verhaal stond weer op pauze en ik belandde in een diep dal. Ik was opnieuw moeder geworden, onze dochters waren al echte baby's, maar ik kon ze niet vasthouden en ik kon ze aan niemand laten zien. Mijn dagen waren zwart en grauw.

En toen begon ik op een dag alles op papier te zetten. Het bleek helend te werken en het leidde uiteindelijk tot mijn roman Alles komt goed. Ik besloot het in eigen beheer uit te geven en plotseling viel op werkgebied ook alles op zijn plek. Ik wilde weer aan de slag als freelance journalist en me tegelijkertijd inzetten voor alle andere vaders en moeders die, net als ik, veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen van hun lieve kindje(s). Hopelijk kan ik deze (onzichtbare) ouders iets van troost bieden met mijn webshop Eenhoorns & Engeltjes.

Negen maanden na het overlijden van Joëlle en Féliz was ik opnieuw in verwachting. Wat een geluk! Ik kon het gewoon niet geloven en was tegelijkertijd ook heel erg bang dat het weer mis zou gaan. Speciaal voor VROUW schreef ik wekelijks een blog over mijn nieuwe zwangerschap en op 3 januari 2020 was ze daar eindelijk: onze derde dochter en vijfde kindje, Zoë Rose.  

Momenteel geniet ik dus heerlijk van mijn zwangerschapsverlof tot begin april 2020, maar ik ben in mijn hoofd stiekem al wat nieuwe schrijfprojecten aan het uitwerken waar ik na mijn verlof graag mee aan de slag ga. 


Ook pak ik dan weer mijn freelance voor verschillende human interest bladen op.

Wil jij graag een keer je verhaal aan mij doen? Schroom dan niet om contact op te nemen. Ik mail en/of bel graag, ook in mijn verlof. :)