Over Renée Brouwer


Wat is mijn verhaal?

Iedereen heeft een verhaal. Of je nou in de rij staat bij de bakker of wacht op de bus, als je er echt eens de tijd voor neemt en oprecht interesse toont in de wildvreemde naast je of achter je, dan krijg je echt de mooiste gesprekken. Tenminste, ik wel...

Als freelance journalist ben ik altijd nieuwsgierig naar andermans verhalen en op mijn beurt deel ik ook graag de mijne. 

Dus hi, ik ben Renée. :)

Ik woon samen met mijn grote liefde Kevin, onze drie kinderen Jimmy-Dean, Memphis en Zoë en onze teckel Jizzy. Mijn verhaal begint op 18 september 1987 toen ik werd geboren, maar het stopte tijdelijk in augustus 2012 toen mijn vader op veel te vroege leeftijd overleed aan een ernstige ziekte. Of nou ja, mijn verhaal stopte natuurlijk niet, maar het stond wel op pauze. Gelukkig kwam er vlak daarna weer wat moois op ons pad, want ik bleek zwanger te zijn van onze oudste zoon Jimmy-Dean. Twee jaar daarna kwam onze tweede zonneschijn: Memphis.

Ondertussen werkte ik na mijn studie journalistiek vanaf 2010 met veel plezier op de redactie van meidenblad GIRLZ. Ook schreef ik nog een aantal jaar freelance voor titels als Vriendin, Stars en AvantGarde. Helaas was dit na een tijdje niet meer te combineren met elkaar en na zeven jaar GIRLZ werd het uiteindelijk tijd voor wat anders. Deze periode benutte ik vooral om te kijken wat er op werkgebied nog meer bij mij paste. Het schrijven vond ik ondertussen nog steeds leuk, dus in mijn vrije tijd schreef ik mijn eerste young adult-roman Will You Still Love Me Tomorrow?.

En toen begon het begin 2018 weer te kriebelen. Wat als we nog één keer voor een kindje zouden gaan? We wilden altijd al een groot gezin, dus misschien was het eindelijk tijd voor de derde? We besloten er voor te gaan en het was direct raak. En hoe? Het bleek een eeneiige tweeling te zijn! We waren echt dolgelukkig. Een extra cadeautje van Moeder Natuur! 

Helaas verliep deze zwangerschap niet goed. Onze dochters Joëlle en Féliz overleden na een zwangerschapsduur van ruim vijf maanden. Een grote shock, want na het plotselinge overlijden van Joëlle werd Féliz een week later net zo onverwachts en te vroeg geboren tijdens onze vakantie in Spanje. Ze overleed vlak daarna.

Na hun overlijden stortte mijn wereld in. Mijn verhaal stond weer op pauze en ik belandde in een diep dal. Ik was opnieuw moeder geworden, onze dochters waren al echte baby's, maar ik kon ze niet vasthouden en aan niemand laten zien. Mijn dagen waren zwart en grauw.

En toen begon ik op een dag alles op papier te zetten. Het bleek helend te werken en het leidde uiteindelijk tot mijn roman Alles komt goed. Ik besloot het in eigen beheer uit te geven en plotseling viel op werkgebied ook alles op zijn plek. Ik wilde weer aan de slag als freelance journalist en me tegelijkertijd inzetten voor alle andere vaders en moeders die, net als Kevin en ik, veel te vroeg afscheid moesten nemen van hun kindje(s). Een tijdje hoopte ik hen met mijn webshop Eenhoorns & Engeltjes iets van troost te bieden, maar inmiddels ben ik met deze webshop gestopt. Wel bied ik nog steeds de liefdevolle Herinneringsboeken voor ouders van een overleden kindje aan. 

Negen maanden na het overlijden van Joëlle en Féliz bleek ik in mei 2019 opnieuw in verwachting te zijn. Wat een geluk! Ik kon het gewoon niet geloven en was tegelijkertijd ook heel erg bang dat het weer mis zou gaan. Speciaal voor VROUW schreef ik wekelijks een blog over mijn nieuwe zwangerschap en op 3 januari 2020 was ze daar eindelijk: onze derde dochter en vijfde kindje, Zoë Rose.  

Inmiddels is het dus lekker druk bij ons thuis, maar ik zou niet anders willen. We zullen nooit helemaal compleet zijn en er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan onze meisjes denk. Ik heb ze met veel liefde gedragen en ik ben er trots op dat ik hun moeder mag zijn. Naar aanleiding van Alles komt goed heb ik veel bijzondere mensen mogen ontmoeten en nog steeds deel ik graag het verhaal van mijn dappere meisjes. 

Ook voor mijn werk als freelance journalist heb ik het afgelopen jaar veel ontroerende, leuke en mooie verhalen mogen schrijven. Interviews zijn vaak zo persoonlijk. Ik ben me er altijd van bewust dat iemand in volle vertrouwen zijn of haar verhaal aan mij doet. Daarom moet een tekst altijd perfect zijn, voor minder ga ik niet. ;)

Wil jij ook een keer je verhaal aan mij doen? Schroom dan niet om contact op te nemen. Ik mail en/of bel graag!