NU.NL


De hele klas op je kinderfeestje: 'Ook de buitenbeentjes horen erbij'
Gepubliceerd: Nu.nl, 25 februari 2023

Kinderfeestjes zijn voor de jarige job een van de leukste dagen van het jaar. Maar wat als je kind nooit wordt uitgenodigd? Volgens psycholoog en hoogleraar Orthopedagogiek Laura Batstra komt het regelmatig voor. Om systematische uitsluiting te voorkomen, pleit ze voor het vaker geven van een klassenfeest.

Lees hier het hele artikel.


Slaapvraag: Mijn vierjarige plast 's nachts in bed, wat kan ik doen?
Gepubliceerd: Nu.nl, 18 februari 2023

Sommige zindelijke kinderen plassen 's nachts nog weleens in bed. Hoe komt dat eigenlijk? Wat kun je er zelf aan doen? NU.nl vraagt het aan kinderslaapcoach Lisanne Slagter van Het Slaapatelier.

Lees hier het hele artikel.


Geboorte met vacuümpomp: wat zijn de gevolgen voor moeder en baby?
Gepubliceerd: Nu.nl, 5 februari 2023

Niet alle bevallingen gaan even makkelijk. Daarom zijn soms medische ingrepen nodig, zoals het toepassen van een vacuümpomp. Hierbij wordt tijdens de uitdrijving een ronde zuignap op het hoofdje van de baby geplaatst, zodat de gynaecoloog tijdens een perswee kan meetrekken. Maar wat zijn eigenlijk de gevolgen van zo'n vacuümpomp?

Lees hier het hele artikel.


Waarom je kind door nachtangst gillend wakker wordt en wat je dan kan doen
Gepubliceerd: Nu.nl, 5 februari 2023

Elke avond is hetzelfde: je kind ligt net twee tot drie uur te slapen, als hij uit het niets heel hard begint te huilen en te gillen. Zo snel als je kunt, ren je naar hem toe, maar je kunt geen contact met hem maken. Wat kan er aan de hand zijn? En hoe voorkom je dat je kind bang wakker wordt? Kinderslaapcoach Marieke Jansen van Studio Uil legt uit.

Lees hier het hele artikel.


Slaapvraag: Wat kan ik doen als mijn baby alleen hazenslaapjes doet?
Gepubliceerd: Nu.nl, 28 januari 2023

Even tien minuten slapen en dan weer wakker… Als ouder van een heel jonge baby kun je er tureluurs van worden. Zijn die hazenslaapjes wel goed? En hoe zorg je ervoor dat je kindje langere slaapjes doet? NU.nl vraagt het aan Simone Meijer van MOON slaapcoaching.

Lees hier het hele artikel.


Sammie overleed aan hersenvliesontsteking: 'Onwerkelijk, ons vrolijke meisje'
Gepubliceerd: Nu.nl, 21 januari 2023

De afgelopen weken las je op NU.nl de verhalen van moeders over hun overleden kind. Wie waren ze en wat is hun verhaal? In deze laatste aflevering vertelt Meggy Drost (52) over haar dochter Sammie, die iets meer dan twintig maanden oud werd. Ze overleed op Valentijnsdag 2018 aan een hersenvliesontsteking.

Lees hier het hele artikel.


Slaapvraag: Mijn kind slaapt alleen als ik er urenlang bij blijf zitten
Gepubliceerd: Nu.nl, 14 januari 2023

Voor je uit staren, een boek lezen, op je laptop werken… Als je elke avond urenlang bij je kind moet blijven zitten voordat het slaapt, kun je genoeg dingen doen. Maar wat als je dat zat bent? Hoe leer je je kind zonder jouw aanwezigheid zelf in slaap te vallen? NU.nl vraagt het slaapcoach Annalotte Ossen van Mevrouw Maan.


Lees hier het hele artikel.


Jip overlijdt na 28 weken in de buik: 'Hij was prachtig, helemaal af'
Gepubliceerd: Nu.nl, 31 december 2022

De komende weken lees je op NU.nl de verhalen van moeders over hun overleden kind. Wie waren ze en wat is hun verhaal? Deze week vertelt Marjolijn Jacobs (37) over haar zoon Jip, die na 28 weken zwangerschap plotseling overleed. "Niets wees erop dat het mis zou gaan."


Lees hier het hele artikel.


De dochter van Ilse werd 2,5 jaar: 'Maar ze is er wel geweest'
Gepubliceerd: Nu.nl, 24 december 2022

De komende weken lees je op NU.nl de verhalen van moeders over hun overleden kind. Wie waren ze en wat is hun verhaal? Deze week vertelt Ilse Ooms (42) over haar dochter Merle, die 2,5 jaar oud was toen ze in 2013 overleed. "Ik was 29 weken zwanger van mijn tweede kind en stond tussen twee werelden in."

Lees hier het hele artikel.


Rebecca's dochter blijft altijd zestien: 'Ze sprak liever niet over haar dood'
Gepubliceerd: Nu.nl, 17 december 2022

De komende weken lees je op NU.nl de verhalen van ouders over hun overleden kind. Wie waren ze en wat is hun verhaal? Deze week vertelt Rebecca de Winter (57) over haar dochter Berber, die op zestienjarige leeftijd overleed. "Haar leven eindigde, dus ik moest voorrang geven aan de dingen die zíj belangrijk vond, niet aan wat ik graag met haar wilde doen."


Lees hier het hele artikel.


Ambers baby overleed kort na de bevalling
Gepubliceerd: Nu.nl, 10 december 2022

De komende weken lees je op NU.nl de verhalen van ouders over hun verloren kind. Wie waren ze en wat is hun verhaal? Deze week vertelt Amber Haak (29) over haar zoon Jayden, die twee dagen na een traumatische bevalling in 2016 overleed. "In mijn ogen had mijn lichaam gefaald."


Lees hier het hele artikel.


Ariannes baby werd vier weken oud
Gepubliceerd: Nu.nl, 3 december 2022

De komende weken lees je op NU.nl verhalen van moeders over hun overleden kind. Wie waren ze? En wat is hun verhaal? Deze week vertelt Arianne Wennekes (36) over haar dochter Aimée, die in 2018 overleed door haar hartafwijking. Ze werd slechts vier weken oud. "Uit liefde lieten we haar gaan."


Lees hier het hele artikel.