Ouders van Nu


Door tekort aan kinderopvang sluit zzp'er Elsa noodgedwongen haar bakkerij

Gepubliceerd: Ouders van Nu.nl, 14 oktober 2022

 

Bijna twee jaar kostte het alleenstaande moeder Elsa (29) om een plekje op de kinderopvang voor haar zoontje Azazel (nu 3 jaar) te vinden. Helaas waren dat maar twee dagen per week, want meer opvang was niet mogelijk. En dat terwijl Elsa ook nog een eigen bedrijf runde.

Lees hier het hele artikel.


Voor Linda (37) was de zomervakantie de druppel: ze wilde scheiden

Gepubliceerd: Ouders van Nu.nl, 26 augustus 2022

 

Nadat Linda tijdens een kampeervakantie weer het gevoel had dat ze er helemaal alleen voor stond met haar twee kinderen, besloot ze dat het echt anders moest. Of haar man veranderde en zou haar meer helpen of ze gingen uit elkaar. Eenmaal thuis hakte ze de knoop door.

Lees hier het hele artikel.


Viktoriia vluchtte met twee kinderen én zwanger van een tweeling uit Oekraïne

Gepubliceerd: Ouders van Nu.nl, 17 juni 2022

 

Het was het moeilijkste besluit dat de Oekraïense Viktoriia Serebrianska (37) ooit moest nemen. Eind februari vluchtte ze met haar kinderen Yelizaveta (8) en Alexandr (6) en de ongeboren tweeling in haar buik naar Nederland. Haar man Anatolii (43) bleef noodgedwongen achter.

Lees hier het hele artikel.


Op de valreep

Gepubliceerd: Ouders van Nu, #4, 18 februari 2020

 

Een kind krijgen is nooit vanzelfsprekend. Maar wat als je kansen op een zwangerschap steeds kleiner worden en je de veertig al hebt aangetikt? Deze vrouwen hielden hoop. En ineens was het toch raak.

Lees hier het hele artikel.


Spelregels / Heb jij een speelgoedbeleid?

Gepubliceerd: Ouders van Nu, #2, 3 januari 2020

 

Houten treinen, plastic serviesjes, boeken die geluid maken: hoe bepaal je waarmee je je kinderen laat spelen? Vier ouders over hun regels over speelgoedbeleid.

Lees hier het hele artikel.


Het regent zonnestralen

Gepubliceerd: Ouders van Nu, #16, 16 november 2019

 

Regenboogkinderen heten ze: kinderen die geboren worden nadat hun ouders een baby verloren tijdens de zwangerschap. Als zon na een zware regenbui. Maar kun je nog wel genieten van je zwangerschap als het eerder zo vreselijk misging?

Lees hier het hele artikel.