VRIENDIN 


Trea’s vriendin Petra (59) overleed door longkanker

Vriendin.nl, 26 februari 2024

Het verlies van een dierbare is ongelooflijk verdrietig. Over hem of haar praten, kan soms helpen. Wie was degene die overleed en wat is zijn/haar verhaal? Deze week vertelt Trea (54) over haar lieve vriendin Petra. Na een lang ziekbed overleed zij op 15 november 2021.

 

Lees hier het hele artikel.


Nina’s dochtertje kreeg na haar vaccinatie een anafylactische shock

Vriendin.nl, 22 februari 2024

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Nina (36). Op 28 januari 2021 kreeg haar dochter Jade (toen drie maanden oud) haar tweede vaccinatie bij het consultatiebureau. Eenmaal thuis raakte ze in een anafylactische shock.

 

Lees hier het hele artikel.


Moniques moeder overleed: ‘Waarschijnlijk had ze het over haar sterfdatum gehad’

Vriendin.nl, 21 februari 2024

Soms gebeuren er dingen die je niet kunt verklaren. Monique (60) kan erover meepraten. Na een gebroken heup ging haar dementerende moeder vorig jaar heel erg achteruit. Op een dag had ze het over ‘drie of vier’, maar Monique had geen idee wat ze bedoelde. Totdat ze overleed…

 

Lees hier het hele artikel.


Sandy’s moeder overleed door ALS

Vriendin.nl, 21 februari 2024

Het verlies van een dierbare is ongelooflijk verdrietig. Over hem of haar praten, kan soms helpen. Wie was degene die overleed en wat is zijn/haar verhaal? Deze week vertelt Sandy (48) over haar moeder To. Begin 2018 bleek zij de progressieve spierziekte ALS te hebben, waar ze binnen twee jaar op 60-jarige leeftijd door overleed.

 

Lees hier het hele artikel.


Hartsvriendinnen

Vriendin 8, 20 februari 2024

Raken jij en je beste vriendin ook nooit uitgepraat? Deze week vertellen Jonike (51) en Marian (51) over hun hechte vriendschap en hoe ze al 45 jaar vriendinnen zijn.

 

Lees hier het hele artikel.


Heidy verloor binnen een uur haar moeder en opa

Vriendin.nl, 15 februari 2024

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Heidy (43). Op 25 oktober 2020 overleden vlak na elkaar haar moeder en opa. “Het was een vreselijke nachtmerrie. Ineens waren we twee dierbaren kwijt, zonder dat we van allebei goed afscheid hadden kunnen nemen.”

 

Lees hier het hele artikel.


‘Vanaf het begin voelde ik me niet veilig bij hem'

Vriendin 7, 13 februari 2024

Toen de buurvrouw van Elena (39) vertelde dat haar zoon in een kuuroord herstelde van zijn ziekte, geloofde ze dat meteen. Maar toen Johannes opeens op de stoep stond, ontdekte Elena de ware reden van zijn afwezigheid. En die was doodeng.

 

Lees hier het hele artikel.


Thea’s woning werd verwoest door een mysterieuze brand
Vriendin.nl, 6 februari 2024

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Thea (39). Op 1 oktober 2023 had ze brand in haar appartement. Hoewel de brand zelf niet echt groot was, waren de gevolgen verwoestend.

 

Lees hier het hele artikel.


Riannes overleden opa behoedde haar voor een ongeluk
Vriendin.nl, 31 januari 2024

Soms gebeuren er dingen die je niet kunt verklaren. Rianne (38) kan erover meepraten. Haar overleden opa behoedde haar zes jaar geleden voor een heftig auto-ongeluk. “‘Rustig aan meissie’, zei hij.”

 

Lees hier het hele artikel.


Hartsvriendinnen
Vriendin 5, 30 januari 2024

Raken jij en je beste vriendin ook nooit uitgepraat? Deze week vertellen Lilian (63) en Christien (63) over hun hechte vriendschap en hoe ze elkaar vijftig jaar geleden leerden kennen.

 

Lees hier het hele artikel.


Danique werd in een droom bezocht door haar overleden oma
Vriendin.nl, 29 januari 2024

Soms gebeuren er dingen die je niet kunt verklaren. Danique (23) kan erover meepraten. Na het overlijden van haar oma had ze een bijzondere droom die haar erg geruststelde. “Omdat de droom mij niet losliet, ging ik op zoek naar een verklaring voor mijn droom. Al snel las ik verschillende artikelen van droomdeskundigen..."

 

Lees hier het hele artikel.


Patricia’s man overleed door de gevolgen van melanoomkanker
Vriendin.nl, 29 januari 2024

Het verlies van een dierbare is ongelooflijk verdrietig. Over hem of haar praten, kan soms helpen. Wie was degene die overleed en wat is zijn/haar verhaal? Deze week vertelt Patricia (44) over haar man Maikel die in 2016 op 41-jarige leeftijd overleed. “Pas veel later drong het tot ons door wat voor gevaarlijke vorm van kanker Maikel had.”

 

Lees hier het hele artikel.


An Sheela verloor haar beste vriendin: ‘Ze vocht tot het einde’
Vriendin.nl, 24 januari 2024

Het verlies van een dierbare is ongelooflijk verdrietig. Over hem of haar praten, kan soms helpen. Wie was degene die overleed en wat is zijn/haar verhaal? Deze week vertelt An Sheela (43) over haar goede vriendin Anne-Michèle die door een ernstige ziekte overleed. “Ze vond het heel moeilijk om te aanvaarden dat ze doodging.”

 

Lees hier het hele artikel.


Veerle brak tijdens een wielerwedstrijd haar rug
Vriendin.nl, 24 januari 2024

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Veerle (30). Tijdens een wielerwedstrijd in Tsjechië op 9 juli 2017 brak ze op haar zeven plaatsen haar rug. “Ik voelde dat ik mijn rug niet meer kon bewegen en ik wist: dit is niet goed.”

 

Lees hier het hele artikel.


Mia werd op oudejaarsdag geopereerd aan darmkanker
Vriendin.nl, 24 januari 2024

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Mia (53). Half december 2018 bleek ze darmkanker te hebben...

 

Lees hier het hele artikel.


Loraine (30) is pleegmoeder van twee tienermeiden
Vriendin.nl, 24 januari 2024

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Loraine. Op 21 juli 2020 kreeg zij samen met haar man Gerco (34) de zorg over twee zusjes van toen acht en elf jaar. In eerste instantie voor korte periodes ter ondersteuning van de ouders, maar al snel werden Loraine en Gerco fulltime pleegouders van de meiden*.

 

Lees hier het hele artikel.


Hartsvriendinnen
Vriendin 4, 23 januari 2024

Raken jij en je vriendin ook nooit uitgepraat? Deze week vertellen Veerle (46) en Peggy (53) over hun hechte vriendschap die begon in een afslankinstituut.

 

Lees hier het hele artikel.


De moeder van Kimberley (30) werd slechts 49 jaar
Vriendin.nl, 23 januari 2024

Het verlies van een dierbare is ongelooflijk verdrietig. Over hem of haar praten, kan soms helpen. Wie was degene die overleed en wat is zijn/haar verhaal? Deze week vertelt Kimberley over haar moeder. Na een hartstilstand in 2009 werd zij nooit meer dezelfde. Uiteindelijk overleed Kimberley’s moeder zeven jaar later toen ze nog maar 49 jaar was.

 

Lees hier het hele artikel.


Aarti’s broertje Ashwin werd slechts acht jaar
Vriendin.nl, 23 januari 2024

Het verlies van een dierbare is ongelooflijk verdrietig. Over hem of haar praten, kan soms helpen. Wie was degene die overleed en wat is zijn/haar verhaal? Deze week vertelt Aarti (41) over haar broertje Ashwin die door ziekte op z’n achtste overleed. “Ik gaf heel veel om hem en was altijd bezorgd over zijn gezondheid.”

 

Lees hier het hele artikel.


Danielle kreeg een derde donornier
Vriendin.nl, 23 januari 2024

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Danielle (47). In mei 2019 kreeg ze haar derde donornier. “Ik was erg opgelucht, maar tegelijkertijd dacht ik aan de donor. Had hij of zij voor zijn/haar overlijden een donorcodicil ingevuld? Of waren het de nabestaanden die de keuze hadden moeten maken?”

 

Lees hier het hele artikel.


Anikki: ‘Dankzij mijn overleden hond ontdekte ik mijn paranormale gaven’
Vriendin.nl, 18 januari 2024

Soms gebeuren er dingen die je niet kunt verklaren. Anikki (29) kan erover meepraten. Nadat haar hond in 2022 ziek werd, ontdekte ze dat ze op zielsniveau met hem kon communiceren. Vooral toen ze na zijn plotselinge overlijden ook verschillende boodschappen van hem doorkreeg.

 

Lees hier het hele artikel.


Jennies man had een ernstig bedrijfsongeval
Vriendin.nl, 18 januari 2024

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Jennie (36). In 2020 raakte haar man Pieter (39) ernstig gewond tijdens zijn werk als elektricien. “Zijn lichaam was voor 36 procent verbrand en de artsen wisten niet hoe hij uit zijn coma zou komen.”

 

Lees hier het hele artikel.


Milou (35) had HPV
Vriendin.nl, 18 januari 2024

Alle vrouwen in Nederland krijgen rond hun dertigste hun eerste uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Hiermee kan baarmoederhalskanker vroegtijdig worden opgespoord of zelfs worden voorkomen. Toch neemt maar 41 procent van de vrouwen tussen de 30 en 34 jaar deel aan het onderzoek. Milou is blij dat ze wel heeft meegedaan. Nadat ze op haar dertigste een uitstrijkje liet maken, bleek ze het Humaan Papillomavirus (HPV) en onrustige cellen te hebben. “Door een simpele ingreep kon bij mij baarmoederhalskanker worden voorkomen.”

 

Lees hier het hele artikel.


'Niet iedereen begrijpt het, maar wij zien het probleem niet'
Vriendin 3, 16 januari 2024

Vriendschap sluiten met de ex van je vriend? Why not, als zij nou heel leuk blijkt te zijn! Petra P. (46) en Petra R. (47) leerden elkaar kennen door Remco (48)...

 

Lees hier het hele artikel.


Hartsvriendinnen
Vriendin 3, 16 januari 2024

Raken jij en je vriendin ook nooit uitgepraat? Deze week vertellen Suzanne (39) en Abby (41) over hun hechte vriendschap en hoe ze er bijna tegelijkertijd achter kwamen dat ze allebei ernstig ziek waren.

 

Lees hier het hele artikel.


Annelies: ‘Na zeven miskramen besloot ik dat het genoeg was’
Vriendin.nl, 11 januari 2024

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Annelies (46) die in de zomer van 2015 besloot om uit het medische traject voor een kindje te stappen. “Alles in mij schreeuwde: ik wil dit niet meer.”

Lees hier het hele artikel.


De vader van Annettes kinderen nam na zijn overlijden afscheid
Vriendin.nl, 10 januari 2024

Soms gebeuren er dingen die je niet kunt verklaren. Annette (59) kan erover meepraten. Nadat haar ex-man in 2000 plotseling overleed, nam hij via een medium afscheid. “Ik kon hem niet zien of beetpakken, maar ik wist zeker dat hij het was.”

Lees hier het hele artikel.


Marja beklom de Kilimanjaro: ‘Ik dacht: nu kan ik alles aan’
Vriendin.nl, 10 januari 2024

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Marja (54). In 2022 beklom ze de Kilimanjaro. “Op de top voelde ik me onoverwinnelijk. Ik dacht: nu kan ik alles aan.”

Lees hier het hele artikel.


'Geld, fotoboeken, erfstukken - alles ging naar haar'
Vriendin 2, 9 januari 2024

Simone en haar vader waren altijd close geweest. Tot hij dement werd en ineens een relatie met een Russin bleek te hebben. "In het ziekenhuis zei ze tegen de arts: 'Ik ben zijn vrouw.'...

Lees hier het hele artikel.


Hartsvriendinnen
Vriendin 1, 2 januari 2024

Raken jij en je beste vriendin ook nooit uitgepraat? Deze week vertellen 

Yentle (25) en Moraya (25) over hun bijzondere vriendschap die nog niet 

zo lang bestaat, maar wel snel de diepte inging.

 

Lees hier het hele artikel.


Lysettes been werd op haar elfde geamputeerd
Vriendin.nl, 2 januari 2024

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Lysette (49). Op haar elfde bleek ze een zeldzame en agressieve tumor in haar rechterknie te hebben. Helaas mocht chemotherapie niet baten en moest haar been geamputeerd worden.

 

Lees hier het hele artikel.


Jamie: ‘Mijn vader bleek geen uitvaartverzekering te hebben’
Vriendin.nl, 2 januari 2024

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Jamie (35). Twee jaar geleden overleed haar vader met wie ze op en af contact had. Omdat hij geen uitvaartverzekering had, moest Jamie de crematie van hun vader zelf betalen.

 

 

Lees hier het hele artikel.


Julia: ‘Het is nog steeds niet duidelijk wat er precies met mijn zoontje is’
Vriendin.nl, 2 januari 2024

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Julia (28). Begin februari dit jaar hoorde ze dat haar zoontje Mitch (3) meervoudig gehandicapt is en een chromosoomafwijking heeft. “Maar eigenlijk weten we nu nog niks…”

Lees hier het hele artikel.


Klik hier voor alle artikelen voor Vriendin in 2023 - deel 3


Klik hier voor alle artikelen voor Vriendin in 2023 - deel 2


Klik hier voor alle artikelen voor Vriendin in 2023 - deel 1


Klik hier voor alle artikelen voor Vriendin in 2022


Klik hier voor alle artikelen voor Vriendin in 2021


Klik hier voor alle artikelen voor Vriendin in 2020


Klik hier voor alle artikelen voor Vriendin in 2019